Onze reis naar Engeland 2013

Collegium Musicum Salland zingt veel Engelse koormuziek en een kennismaking met de Engelse koorcultuur stond al lang op het verlanglijstje van koor en dirigent. Het vijfjarig jubileum was een mooie aanleiding om een koorreis te organiseren. En op zaterdag 16 februari was het dan eindelijk zover: een bus vol koorleden en hun aanhang maakte via de Kanaaltunnel de oversteek naar Engeland.
Het koor luisterde twee diensten op in Great St. Mary’s, de universiteitskerk van Cambridge en verzorgde twee middagconcerten in de imposante kathedralen van Ely en Canterbury. Speciaal voor deze concerten waren zowel koorwerken uit Nederland als Engeland geselecteerd.
Het koor zong onder andere muziek van Sweelinck, De Klerk, Wagenaar, Blow, Elvey, Ireland en Wood. Veel lof was er voor de muziekkeuze, de mooie “sound” en heel verrassend ook voor de Engelse uitspraak. Daar kon menig Engels koor niet aan tippen, aldus een bezoeker!

Tussen de bedrijven door was er in verschillende Colleges in Cambridge gelegenheid om Evensongs bij te wonen en te genieten van de authentieke Engelse koorklank.
Voor koor, dirigent en organist was de Engelandtrip een onvergetelijke ervaring.

Hieronder twee Youtube filmpjes van ons optreden in de kathedraal van Ely

 

Terug

Steun ons door vriend te worden van Kamerkoor Salland!
© 2024 Kamerkoor Salland. Designed by JoomShaper